top of page
200409 Donder 1e av 110.jpg

Archief voorstellingen

 

 

Rondje Flevoland - 2018

Op een aantal markante plekken in Flevoland vertellen we je het verhaal van Flevoland. De ontstaansgeschiedenis van de jongste provincie van Nederland, en dan niet de versie die in de geschiedenisboeken staat. 

Noorderlicht - 2017

Een oeroud verhaal. Over het hoge noorden. Over kou en wind. Over ijsbergen op een eindeloos grillige zee Lange donkere nachten. De mens is hier niet welkom. En toch is er leven.

Moeders laatste wens - 2016

Twee broers hebben lang geen contact met elkaar gehad en dat is niet zonder reden. Maar nu worden ze gedwongen samen moeders laatste wens te regelen.De ene broer, een ouwe sjacheraar, zorgt voor passend transport. De andere heeft graag alle touwtjes in eigen handen.En moeder? Moeder wil nog één keer.

Stormjagers - 2015

Mensen klampen zich vast aan de liefde en zijn bang voor stormen. Maar het is net andersom... Je moet de liefde juist leren loslaten en de storm in durven gaan. Als je de storm niet ingaat, zal er nooit iets gebeuren en zal je leven nooit beginnen...

Donderland poster.png
overkant-poster.png

Mythische Maand - 2012

In september 2012 waren gedurende 3 zondagen bij alle zes de landschaps- kunstwerken in Flevoland, korte mythische verhalen te zien en te horen.  Op deze van oorsprong al schitterende Flevolandse plekken met fantastische vergezichten, maar toch intieme speelmogelijkheden speelden de voorstellingen. 

Landaarde - 2005

Landaarde speelt zich af in een wereld waarin enorme vogels rondvliegen, een zangeres je betovert met haar gezang, en steltlopers elkaar met vuur te lijf gaan. Het spektakel verbeeldt een strijd tussen tegenpolen met een bestemming die net als de reisgenoten in beweging lijkt te zijn.

Donderland - 2004

Een leeg land komt langzaam tot ontwikkeling maar waartoe zal dit leiden? Donderland is een klanklandschap dat de dreigingen waarmee wij  te maken hebben, zoals de strijd met het water, in drie delen behandeld. Het publiek wordt gedompeld in een zee van klank, beeld en tekst, maar het is vooral de percussie dat het verhaal vertelt.

 

De Overkant - 2003

De Overkant vertelt de geschiedenis van een koppel. Een man en een vrouw die het nieuwe land verkiezen om een toekomst op te bouwen. De man kan niet aarden in het eenduidige bestaan. Het verlangen naar een andere, mooiere wereld drijft de man weg bij zijn geliefde. Hij gaat op zoek naar zijn dromen.

bottom of page