top of page
vrijheidsmaaltijden-car.jpg

Vrijheidsmaaltijd

 

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

In Dronten organiseren we deze Vrijheidsmaaltijd bij Ontmoetingspark Buiten. In samenwerking met de werkgroep Fairtrade bieden we deze dag een gratis Fairtrade lunch, omlijst met muziek, gastsprekers en een vertelvoorstelling. In totaal zijn er 80 plaatsen beschikbaar deze dag.

Fabiana Damers

 

De Italiaans-Nederlandse won al de Grote Prijs van Nederland.  De zangeres uit IJmuiden werd destijds door de media tot vrouwelijk equivalent van Damien Rice bekroond en wordt tot op heden vergeleken met singer-songwriters als Melanie en Amy Macdonald.

Werkgroep Fairtrade

 

De werkgroep Fairtrade in Dronten maakt onderdeel uit van het Netwerk Duurzaamheid en wil door middel van het organiseren van evenementen en publiciteit voor Fairtrade en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de kennis hieromtrent verhogen.

Vrouwe Fortuna

 

Op 14 mei 1940 bombarderen de Duitsers Rotterdam en ligt het leven van Jan Willem in puin. Hij heeft geluk dat hij juist die dag niet op kantoor is, maar naar een klant net buiten de stad. Zijn familie heeft minder geluk, net als veel mensen van kantoor. Hij vindt onderdak bij Ome Cor; een binnenvaartschipper.  En zo komt het dat Jan Willem met het binnenvaartschip van zijn oom, afgeladen vol met Rotterdams puin in de nog jonge Noordoostpolder terechtkomt. Een plek waar ze ieder paar handen kunnen gebruiken. Om de dijken te verzwaren, om de polder te ontginnen. Jan Willem besluit te blijven, want wie wacht er nog op hem in Rotterdam? Niemand.

Met dank aan

bottom of page