top of page
vrijheidsmaaltijden-car.jpg

Vrijheidsmaaltijd

 

Persbericht: 
Vrijheidsmaaltijden in Dronten

Op 5 mei, Bevrijdingsdag, vinden door het hele land activiteiten plaats, variërend van intieme bijeenkomsten tot grootschalige festiviteiten en sinds dit jaar ook vrijheidsmaaltijden. Deze maaltijden brengen mensen samen om te praten over vrijheid en onvrijheid, onderwerpen die vaak niet alledaags zijn maar juist op Bevrijdingsdag extra aandacht verdienen.

In Dronten vinden er op 5 mei twee Vrijheidsmaaltijden plaats. 

 

Op initiatief van Stichting Wende2001 wordt bij Ontmoetingspark Buiten een Vrijheidsmaaltijd georganiseerd door verschillende lokale partijen. In samenwerking met de werkgroep Fairtrade (Netwerk Duurzaamheid Dronten) nodigt zij maximaal 80 inwoners uit om kosteloos deel te nemen aan deze speciale gelegenheid. De Vrijheidsmaaltijd vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur en wordt omlijst met muziek en een vertelvoorstelling. Bovendien zullen de gerechten worden bereid met Fairtrade producten, waarmee we niet alleen aandacht vragen voor vrijheid, maar ook voor eerlijke handel. Deze Vrijheidsmaaltijd markeert tevens de start van de Fairtradeweek waarin aandacht wordt gevraagd voor eerlijke handel en duurzaamheid. Er is plek voor maximaal 80 personen. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op www.wende2001.org.
Stichting 4 Mei Herdenking Dronten deelt van 13.00 tot 16.00 uur de Vrijheidssoep uit bij het Vliegersmonument op het Meerpaalplein. Een moment om de kransen te bekijken, in gesprek te gaan over vrijheid en herdenken in Dronten. Aanmelden is niet nodig. 

 

Laten we samen stilstaan bij vrijheid en de waarde ervan delen tijdens deze bijzondere Vrijheidsmaaltijden in Dronten.
 

Met dank aan

bottom of page